TSO en BSO

TSO: OVERBLIJVEN OP DE OOSTHOEK

De tussenschoolse opvang (TSO) wordt bij ons geregeld door vrijwilligers onder eindverantwoordelijkheid van de directie. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen die gebruik maken van de overblijf in alle rust gezellig samen hun boterhammetje kunnen opeten en dat ze daarna kiezen voor sport of spel. Kinderen hebben in principe de keuze om lekker buiten te sporten of binnen een spelletje te spelen of samen te knutselen en even lekker zelf in een stripboek wegduiken mag natuurlijk ook.

Alle kinderen eten in de klas met de juf. Bij de kleuters zijn er ook overblijfmoeders bij voor extra begeleiding. Rond 12.00 uur maken de kinderen een keuze: binnen of buiten. Als ze naar buiten gaan is er ruimte om zelf te spelen of ze gaan sporten onder begeleiding van een sportmoeder. Voetbal, volleybal, basketbal en zelfs fitness, alles is mogelijk. Er is dus in principe altijd een keuze voor kinderen: óf binnen óf buiten.
Bij slecht weer blijven we allemaal binnen en gaan wij spelletjes doen of gaan we knutselen. Om 12.45 uur gaan de kinderen van groep 1 t/m 3 naar binnen. Er wordt dan voorgelezen door een TSO moeder. Na de bel worden zij weer naar de klas teruggebracht.

Om gebruik te maken van de tussenschoolse opvang dient u uw kind aan te melden via iDEAL. Het is voor ons heel belangrijk dat u uw kind op tijd op de aanmeldlijst zet zodat we precies in kaart hebben wie en hoeveel kinderen overblijven die dag. Zeker voor onze kleuters en de onderbouw is het heel essentieel dat wij middels de lijst weten wie er overblijft en wie er naar huis gaat. Zo voorkomen we misverstanden. Onze kleintjes willen nog wel eens vergeten of ze wel of niet overblijven, de lijst brengt duidelijkheid. Zo willen we natuurlijk ook weten als uw kind onverhoopt toch niet overblijft. U kunt uw kind tot ongeveer 10 uur aan- of afmelden! Aanmelden en afmelden gaat altijd via iDEAL. U logt in via www. idealnet.nl. U ontvangt alle inlogcodes en bijhorende informatie inzake iDEAL zodra uw kind op onze school start.

Wij maken gebruik van digitale strippenkaarten die u via iDEAL kunt aanschaffen. Er zijn 3 soorten strippenkaarten: 10- 20- of 40-strippen. De kosten voor de overblijf is €2,25 per keer, tenzij u een 40-strippenkaart koopt want dan kost een maal overblijven €1,80. Voor meer informatie kunt u terecht op www.idealnet.nl of bij de directie.

Voor vragen over de tussenschoolse opvang, kunt u altijd bellen met de school.

BSO: buitenschoolse opvang

BSO Chill is gevestigd in het schoolgebouw van de Oosthoek. BSO Chill is een knusse buitenschoolse opvang. We beschikken over 1 sportzaal, 1 sporthal, een woonkamer, keuken en een speelruimte. De enthousiaste groepsleiding weet de kinderen steeds te verrassen en ze een leuke tijd te bezorgen. We bieden hier opvang van groep 1 t/m groep 4.

BSO Chill is een activiteitengerichte BSO:

• Wisselend activiteitenprogramma gericht op sport, expressie, creativiteit en vaardigheden.
• Deelname aan activiteiten is gratis voor kinderen met een contract op de lesdag.
• Themagericht vakantieprogramma, deelname aan uitstapjes is gratis.
• Meerprijs: Begeleiding naar zwemles (diploma A/B/C en ZV).
• Meerprijs: Begeleiding naar bootcamp, ski les, snowboard les en schaatsles.

SPECIAAL 8+ PROGRAMMA

Voor alle kinderen van groep 5 en ouder hebben we een speciaal Big-Time programma ontwikkeld. Onze kinderen kunnen allerlei gerichte lessen en workshops volgen op het gebied van sport, dans, expressie en creativiteit op ma, di, do en vr.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan de Big-Time kinderen uit Bleiswijk naar Melanchthon Business school (Rembrandtlaan 38, 5 min. fietsen). Er wordt eerst bijgepraat, wat gegeten en gedronken (ook fruit). De kinderen mogen kiezen uit een gevarieerd programma met workshops. Daarnaast bieden wij op donderdag ook een sportactiviteit aan bij het Sportpalet, Mesdagstraat 13, die we hebben opgezet in samenwerking met de gemeente.

BSO Chill biedt opvang aan maximaal 40 kinderen. Er is momenteel geen wachtlijst

OPENINGSTIJDEN

Het gehele jaar van 07.30 tot 18.30 uur op ma, di, do en vr.
De voorschoolse opvang (incl. ontbijt) start in schoolweken zelfs al om 7.15u. Op woensdag is de naschoolse- en vakantie opvang bij BSO KetchUp.

www.bsozusenzo.nl
info@bsozusenzo.nl